Uspiješno započeo i odvija se EU-GW projekt „Zaštita prirode planine Zvijezde“

Od 1.11.2022.godine započeo je projekt: „Zagovaranje budućeg zaštićenog područja prirode planine Zvijezda u cilju zaštite okoliša, ublažavanja klimatskih promjena i razvoja zelene ekonomije“, koji će trajati 8 mjeseci, sve do 30.6.2023.godine.

Fondacija dobila grant na natječaju u okviru projekta „Zeleni radovi - GreenWorks“

U Banja Luci je 19. i 20.10.2022.godine, održan dvodnevni trening na teme: “Negativan utjecaj klimatskih promjena na zagađivanje zemljišta”. Trening je proveden u okviru ciklusa obuke na projektu „GreenWorks“ u partnerstvu sa Centrom za razvoj i podršku (CRP) Tuzla i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD Laktaši, a koji se financira od strane Europske unije.

Obuka na uređaju za mjerenje kvalitete zraka u okviru projekta „GreenWorks“

U Neumu je 29. i 30.9.2022.godine održana dvodnevna obuka u okviru projekta GreenWorks - Zeleni radovi na temu: „Utjecaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta“. Obuka je provedena u okviru organizacije Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla u partnerstvu sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD Laktaši, a koja se financira od strane Europske unije.

Održana 13. redovita sjednica Upravnog odbora Fondacije

U ponedjeljak, 26.9.2022. godine, u Varešu je održana 13. redovita sjednica Upravnog odbora Zaklade/Fondacije za obnovu i razvoj regije Vareš. To je prva sjednica nakon dvoipogodišnje pandemije Covid-19, jer su 11. i 12. sjednice održane elektronskim putem da bi se ispunili epidemiološki uvjeti naloženi od nadležnih organa u BiH. Sastanak je upriličen u prostoru općinskog Turist Info centra Vareš.

Stranice