EU projekat Vamos u javnosti i medijima

Početkom 2015. Godine, od kada je pokrenut EU megaprojekt VAMOS od strane konzorcija od 17 članica iz 9 europskih zemalja, među kojima su i dvije organizacije iz BiH – Federalni zavod za geologiju iz Sarajeva i Fondacija/Zaklada za obnovu i razvoj regije Vareš, zaokuplja pozornost znanstveno-istraživačke i stručne javnosti ali i medija širom Europe i svijeta.

Prije svega, javnost rada na ovom projektu je osigurana sukladno programu rada putem web stranice projekta: www.vamos-project.eu koja je otvorena kao jedna od prvih aktivnosti na projektu.
Do sada je desetine publikacija objavilo informacije i članke o ovome, moglo bi se reći revolucionarnom projektu, koji unosi mnoge novosti u tehniku i tehnologiju eksploatacije ruda ispod površine vode na dubinama jezera i mora. Naravno o projektu su izvještavali i mediji u BiH prije svega časopisi i dnevne novine – Mjesečnik Bobovac iz Vareša je izvjestio dva puta 2015.i 2016.godine a dnevne nevine Večernji list nedavno,prošlog mjeseca. (u prilogu).

Osim publikacija, diseminacija informacija na projektu je provedena i na mnoštvu stručnih skupova: konferencija, simpozija i seminara. (u prilogu)